Bebek
Bal resimleri
Arıcılık
Gereksiz
Bal videoları
Balın Faydaları
Kaçkarlar
Karakovan Balı
Kestane Balı
Anzer Balı
Yayla Balı
Akasya Balı
Deli Bal
Arı sütü
Polen
Propolis
Apiterapi
Ballı Tarifler
bal (honey)
Organik bal
Bal fiyatları
ask
Şifalı
Doğal Hayat
Bilim & Teknoloji
Bal arısı
Film izle
Bal’la Eller Daha İyi
Doğal Enerji İçeceği Bal’lı Süt
Bal’la Eller Daha İyi
Bal’la Gelen Doğal ve Parlak Canlı Saçlar
Baldaki Vitaminler
Arı’ların Hayatı
Arı Sokmasına Ne İyi Gelir
Arının Bal İhtiyacı
Bal ve Tarçınla Gelen Şifa
Sakin Bir Güne Merhaba
Anzer Poleninin Faydaları
SOĞUKLARDAN KORUNMAK İÇİN DOĞAL TAKVİYE
Konak: ‘Yalancı bahar arıları yaşlandırıyor’
Bal Kaymak Pastası

Bal rekoltesi düştü
Bal rekoltesi düştü
Kaliteli bal üretimi yapılan Bursa’da, bu yıl bal rekoltesi geçen yıla göre düştü. Bin ton bal üretimi yapan Bursa, bu yıl 700 ton bal üretimi yaptı. Rekolte düşümünde hasat döneminde esen ’poyraz’ın neden olduğu belirtildi.
Bursa Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Selami Sezgin, dün Bursa Arıcılar Birliği İnegöl Temsilcisi Zeynullah Soylu ile birlikte arıcıları ziyaret etti. Yeni sezon öncesi arıcılara, başarılı sezon geçirmelerini temenni eden Birlik Başkanı Selami Sezgin, 2013 yılının arıcılar açısından sancılı geçtiğini belirtti.
YILDA BİN TON BAL ÜRETİLİYORDU
Bursa’da yılda bin ton bal alındığını belirten Başkan Selami Sezgin: “Bu yıl 3’te bir oranında düşüşle 600-700 ton bal alındı. 2013 yılı arıcılarımızın beklentisinin çok gerisinde bir yıl oldu. Bahar iyi başlamıştı fakat daha sonra Mayıs ayı çok yetersiz geçti. Arıların yetersizliğinden dolayı rekolte düşük oldu. Bursa’da normalde yılda bin ton alınıyordu” dedi.
İNEGÖL’DE 125 TONA DÜŞTÜ
Bursa Arıcılar Birliği İnegöl Temsilcisi Zeynullah Soylu ise bu sene İnegöl’de sezonun çok verimli olmadığını belirterek: “İnegöl’de geçen sene rekolte 150 tondu. Geçen kıştan bahara çıkışımız çok iyiydi ama anormal bir mevsim yaşadık. Bu sene 150 tonu yakaladığımızı sanmıyorum. 100-125 tonda kalmışızdır. Yeni sezonda arıcıların iyi hazırlanmasını tavsiye ediyoruz. İnegöl’de şuan arıcılıkla uğraşan ve Bursa Birliğimize üye olan 100 kişi var. İnegöl’de 14 bin koloni arımız var” diye konuştu.
ARICILARA YENİ SEZON UYARISI
Ziraat Mühendisi Hasan Cengiz ise yeni sezon öncesi arıcılara çeşitli uyarılarda bulundu. Bu seneki roketle düşününün doğayla alakasının bulunduğunu aktaran Hasan Cengiz: “Hastalıklar muhakkak etkili ama ana sebep doğa. Özellikle lodos çok esti yaz dönemi içerisinde. Bu lodosa bağlı olarak çiçeklerdeki nektar akımı zayıf oldu” ifadelerine yer verdi.
BURSA RUTUBETLİ BİR BÖLGE
Hasan Cengiz: “Bahara arıcılarımızın iyi çıkması için kışın varovayla ilgili etkin mücadele yapmaları lazım. Şuan itibariyle bitirmiş olmaları lazımdı. Bitirmeyenler biran evvel varova mücadelesini yapmaları gerekir. Diğer hastalıklarla ilgili nozemayla mücadele yapmalılar. Çünkü Bursa rutubetli bir bölge. Rutubetli bölgelerde nozema yaygın olur. Gıda yetersizliği söz konusu olanlar da gıda için arı keki yerine arı yemini kullanabilirler. Ve kış boyunca beslemeye devam edebilirler. Bu şekilde kışı daha rahat atlatabilirler” diye konuştu.